Loading...
Tarieven / vergoedingen 2018-01-14T20:18:49+00:00

Tarieven en vergoedingen

Oefentherapie Mensendieck wordt voor personen boven de 18 jaar vergoed vanuit de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars. Het aantal behandelingen hangt af van welk pakket u gekozen hebt.

Bij personen boven de 18 jaar met een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Hebt u geen aanvullende verzekering of heeft u minder dan 20 behandelingen in uw pakket, dan komen deze 20 zittingen volledig of gedeeltelijk voor eigen rekening.

Vanaf de 21ste behandeling wordt het vergoed vanuit de basisverzekering. Er is nog wel eens verwarring over wat chronische indicatie betekent. Een chronische aandoening is namelijk niet automatisch een chronische indicatie. Alleen aandoeningen die op een door de overheid vastgestelde lijst staan vallen onder de chronische indicatie. Uw therapeut kan u hierover informeren.

Voor personen onder de 18 jaar geldt een vergoeding vanuit de basisverzekering met een maximum van 18 behandelingen per jaar. Behandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering vallen niet onder het eigen risico. Behandelingen die worden vergoed vanuit de basisverzekering vallen wel onder het eigen risico.
Indien u niet verzekerd bent voor oefentherapie Mensendieck, krijgt u van ons een nota. Het tarief is €30,- per behandeling.

Verzuimtarief:
Wanneer u niet verschijnt op de afgesproken tijd, of afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, wordt het wettelijk vastgesteld verzuimtarief bij u in rekening gebracht. Dit is 75 % van het behandeltarief (€22,50). Dit bedrag dient door u zelf betaald te worden. De zorgverzekering vergoedt dit niet.

Ine Bakker en Léonie Pauw hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!