Over Ine

Ik ben in 1988 afgestudeerd aan de opleiding voor oefentherapie Mensendieck te Amsterdam. Sinds 1998 werk ik in Hilversum.

Al meer dan 30 jaar ben ik met plezier aan het werk als oefentherapeut. Naast de algemene oefentherapeut ben ik ook geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut en slaapoefentherapeut. Ik heb de cursus ‘Reumatische aandoeningen’ van het Nederlands Paramedisch Instituut gevolgd en diverse cursussen over ‘chronische pijn’ gevolgd, o.a. bij het Landelijk Netwerk Chronische Pijn.

De mensen die ik behandel hebben meestal al een lange tijd last van hun klachten. Het is voor mij elke keer een boeiende en een leuke puzzel om samen met u de oorzaak van de klachten te achterhalen. U leren uw doelen te behalen, u weer vertrouwen geven in uw eigen lichaam en u weer vitaal krijgen zodat u weer grip krijgt op uw leven ook met een chronische aandoening. Soms zit er een emotionele of stress gerelateerde reden achter een bepaalde houding, spiergebruik of ademhaling. Het leren bewust worden hiervan en helpen veranderen is elke keer een nieuwe uitdaging.

Bij de intake bespreken we wat u hoopt te bereiken en samen maken een plan hoe we daar gaan komen.  Belangrijk is dat als iemand hier de deur weer uit gaat, zelf genoeg inzicht en ‘gereedschap’ heeft om zonder hulp verder te kunnen.

Musici
Naast mijn werk speel ik graag cello. Door de interesse voor de muziek zie ik ook regelmatig musici (amateurs en professionals) in de praktijk. Musici ontwikkelen vaak klachten door hun gedrevenheid om iets moois neer te zetten voor het publiek. Graag help ik om de passie van het musiceren weer pijnvrij mogelijk te maken. Voor meer informatie hierover gaat u naar Musici.